Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

nedjelja, 31. listopada 2010.

Govor posljednje večeri Navaratrija - peti dio


Često kažem duhovnost je dobra, i ako netko zaista iskreno želi Gospodina dobit će ga, ako netko iskrenio želi Božansku Majku dobit će je. Znajte da je Njena snaga u svakom od vas.

Nije samo kada dođete ovdje i tada radimo Devi puju, naravno Ona se tada manifestira. Neki će je tada osjetiti ili neće možete je vidjeti ili ne. Njezina snaga, njezina shakti, je u svakom od vas, ona vam daje snagu da djelujete, ona mi daje energiju da pričam s vama. To je ona u obličju Saraswati koja me je blagoslovila da pričam s vama.

Gdje je ona? Ona je tu u vašem grlu. Tako da svaki dio ljudkog tijela je pun određene kvalitete Boga. Kad pojedinac to shvati, tada vidite da ono što radite izvana je ovdje unutra. Jer odavde ide van, tako da je možete uživati. Zapravo je stalno s vama. Iako ne vidite njen oblik, zatvorite oči i osjećajte je u srcu. Znajući da je s vama ona će se manifestirati i moći ćete je osjetiti.

Danas ćemo raditi Devi puju, Siddidharti puja, Kailash puja, puja za Saraswati Devi, abishekam yagnu. I na kraju će Devi preuzeti oblik Mahishasurmardini, ubojicu Mahishasura. Potpuno će se promjeniti da bi ga ubila. I zatim ćemo napraviti molitvu za Mahishasurmardini. Kao što sam rekao jučer molitva će biti divlja, neki možda nisu razumijeli šta se događa jer su prošle godine bili šokirani. Čak i ja kad sam pogledao DVD bio sam šokiran. Tada zamolim Devi da uđe u ovo tijelo. Kad sam u tom aspektu Devi ne znam šta se događa, prisutna je samo Ona, koja sve radi. Zato vas molim da se na kraju pomaknete prema nazad i iza tako da napravite prostor i ne dolazite preblizu, za vašu sigurnost. Ako se nešto dogodi vi niste odgovorni. Jagadambe Mata ki... Jai!