Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

četvrtak, 13. ožujka 2014.

Atma kriya yoga - Što je Atma kriya? Kako i gdje je naučiti?

TEČAJ IZ ATMA KRIYA YOGE:
ATMA KRIYA YOGA
Atma kriya je kombinacija tehnika joge i meditacije koje harmoniziraju um, tijelo i duh u jedno. Tehnike su osmišljene u svrhu pročišćenja nervnog sustava, smirivanja uma, usporavanja procesa starenja, uravnoteženja hormona, povećanja razine energije i donošenja zdravlja i vitalnosti fizičkom tijelu.
Atma kriya pomaže oslobađanju uma od negativnosti, povećanja fizičke energije i može nas potaknuti da volimo druge. Redovita praksa pomaže učvršćivanju odnosa, stvaranju jedinstva u obitelji i povezivanju s Božanskim unutar sebe, koje je Atma.
Nakon nekoliko mjeseci redovitog vježbanja mnogi doživljavaju stanja duboke meditacije, njihov nervni sustav preplavljen je energijom, a njihovo duhovno srce zrači čistom ljubavlju.
Atma kriya nam pomaže da volimo bez postavljanja uvjeta, te da iskusimo duboki unutarnji mir. Redovito prakticiranje Atma kriye dovodi do toga da negativnosti imaju manji utjecaj na nas i da živimo u stalnom stanju fizičkog, mentalnog i duhovnog sklada.
*******************************
RIJEKA 04-05.04.2014ZAGREB 16-17.05.2014
Vrijeme održavanja: petak od 18:00 - 20:00 sati - subota od 09:30 -19:00 sati
Prijave u tijeku!
info i kontakt: pushpami@atmakriya.org
Tečaj organizira Edita, Pushpami, ovlašteni instruktor Atma kriya yoge i voditelj OM Healinga iz Rijeke
******************************
NAŠI INSTRUKTORI
Mahavatar Babaji razvio je Atma kriyu kako bi probudio ljubav u srcima ljudi, te uputio Swamija Vishwanandu da svijetu prenese to znanje.
Swami Vishwananda osobno je izabrao određeni broj instruktora i dao im zadatak da šire Atma kriyu. Svi su naši instruktori vrhunski educirani, predani i iskusni praktikanti Atma kriye.
Tečajevi Atma kriye dostupni su u mnogim zemljama širom svijeta. Na našim web stranicama pronaći ćete instruktore koji su vama najbliži. Bit će im drago da odgovore na sva vaša pitanja u vezi tečajeva Atma kriye.
TEHNIKE
Atma kriya je kombinacija različitih tehnika joge i meditacije:
Pranayama – vježbe disanja koje čiste fizičko tijelo i smiruju um.
Meditacija – omogućuje bolji fokus i mentalnu koncentraciju.
Mudre – geste koje tvore „pečat" koristeći fizičko tijelo; kontroliraju i upravljaju energijom.
Mantre – ponavljanje serije zvukova koji pomažu pri podizanju svijesti i fokusiranju uma.
Asane – tjelesne vježbe koje tijelo održavaju u formi, zdravim i slobodnim od bolesti.
TEČAJ
Tečaj se tradicionalno održava tijekom dva do tri dana. Naši instruktori mogu međutim prilagoditi svoje tečajeve na način da odgovaraju potrebama polaznika.
Za vrijeme tečaja svatko dobiva praktično i filozofsko znanje o tehnikama. Atma kriya je stvorena kako bismo iskusili devet oblika duhovne predanosti. Ljubav i predanost srž su Atma kriye i ti principi su temelj na kojem su stvorene tehnike.
Tehnike Atma kriye lako se uklapaju u našu svakodnevnu rutinu i mogu se prakticirati pet minuta do tri sata na dan, ako želite.
INICIJACIJA
babajiNa kraju tečaja svi polaznici dobivaju inicijaciju koju nazivamo Shaktipat. To je prijenos energije koja aktivira tehnike i daje potrebnu „iskru" za sigurno i brzo putovanje duhovnom stazom. Ta energija, preko instruktora, dolazi od velikog himalajskog jogija, Mahavatara Babajija.
Svi instruktori Atma kriye prošli su intenzivnu obuku i proces čišćenja, kako bi bili u stanju prenijeti tu energiju svojim učenicima. Shaktipat pojačava učinkovitost tehnika Atma kriye i ubrzava duhovni rast.
Cijena tečaja 1000kn. Studenti i nezaposleni 800kn.