Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

nedjelja, 19. prosinca 2010.

Ususret novoj knjizi govora Swamija Vishwanande - Just Love (Samo ljubav)


Iz knjige izdvajamo...

Ovo me podsjeća na kad sam bio u Hrvatskoj na sedam dana i svaki dan smo pjevali i plesali do ranog jutra. To bi trajalo od kasnih večernjih sati do 4 ili 5 sati ujutro. Svaki dan je bio takav. To je bilo poput opijata. Bilo je prekrasno.

Poslijednjeg dana mojeg posjeta bio sam u kući u kojoj smo noćili i tamo je bilo oko 70 ljudi u dnevnoj sobi jer su tamo bili svi učenici. Za daršan bilo ih je mnogo više - bilo ih je 600 ili 700. Nakon daršana došli smo u kuću, te smo sjedili i pjevali cijelo vrijeme. Pojeli smo, te smo onda pjevali imena Krišne, Isusa i svih imena Božjih. Kasnije, kad sam pogledao na sat, rekao sam: "Ujutro moram ići na avion, znate; moram se vratiti u ašram." Zato sam ih morao utišati.

Tako sam išao gore prema sobi; svi su se razišli, a ja sam bio na balkonu. Nisam mogao spavati. Vidio sam ženu kako pokušava ići na spavanje. Ona se gibala malo u lijevo, malo u desno, znate, ali u isto vrijeme pjesma, bhajan kojeg smo pjevali, bio joj je u glavi i ona je pjevala poput... uistinu, ona je bila opijena sa božanskim imenima. Tada sam rekao osobi koja je stajala pored mene: "Vidiš, Božje ime čini svih zaluđenim u Njegovoj ljubavi."

Pogledao sam u njega a onda prema nebu - razdanjivalo se, te sam rekao: "Siguran sam da je Bog veoma sretan kada vidi svu svoju djecu poludjelu na ovaj način?" Čim sam to rekao pojavila se velika kugla svjetla, plavog svjetla. On se razdijelila na dva dijela te se opet spojila... svugdje su prštali plamsaji. Bilo je očaravajuće. On je na svoj način dao svoju potvrdu: "Da, sretan sam da ste svi opijeni ovim božanskim nektarom."

Isječak satsanga kojeg je Gurudev dao u Bernu u svibnju 2007