Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

ponedjeljak, 9. studenoga 2009.

Ajna čakra i meditacija (uzeto sa bloga Virtual-Babaji)

Swami Vishwananda: Vaš um želi razdvojiti stvari, ali gledajte iza onoga što vaše fizičke oči mogu vidjeti. Gledajte svjetlo. To svjetlo koje svi odražavate, koje svatko na ovom svijetu odražava; to je nova stvarnost. Kada postignete tu razinu, znajte da ste došli do točke potpune realizacije. Nastavite vježbati; neka to bude cilj vaše dnevne sadhane.

Mahavatar Babaji
: Vizualni primjer kako treće oko (ajna čakra) vidi više vibracije može se razumjeti u primjeru kada upotrebljavamo električni ventilator u materijalnom svijetu. Kada ventilator nije uključen u struju, odnosno nije upaljen, vaše fizičke oči jasno vide turbine. Kada se pojave više vibracije ventilatora, nastale trenutnim električnim ubrzavanjem rotacije turbina, fizičke oči vide kroz turbine. Ne vidite zasebno svaku turbinu ventilatora već samo pokret svjetla. Gdje nestaju turbine? Logika vam govori da su turbine još uvijek tu, ali vaše fizičke oči ih više ne vide, već vide samo vibrirajuće svjetlo.

Tako je i sa duhovnim okom, jednostavno ima sposobnost po Božanskom nacrtu vidjeti više svjetlosne vibracije. Tako onaj koji diktira moje riječi vidi mene i kao fizički oblik i kao svjetlo. Zašto ne vidite duhovno oko, (energetski centar ajna) fizičkim očima? Logika vam govori da prvo morate postati svjesni trećeg oka, a tek onda možete vidjeti više svjetlosne vibracije koje treće oko ustvari predstavlja (odlomak iz knjige. Unity With The Divine).

***

Ajna Meditacija (Vidjeti Svjetlo)

U Ajna meditaciji doći ćete u kontakt sa kvalitetom koja usklađuje sve unutar vas. Prije početka Ajna meditacije smjestite se u udobnu poziciju s uspravnim leđima. Zatvorite oči i počnite duboko disati kroz nos bez stanki između udaha i izdaha te osjetite kako se opuštate. Dajte si vremena i postanite svjesni vašeg tijela dok slijedite disanje u trajanju od otprilike pet minuta. Nakon pet minuta, dovedite vašu svjesnost u šestu čakru, između obrva. Tada dovedite vaš dah u šestu čakru. Svakim udahom osjetite kako energija centrirana u vašem trećem oku postaje jača. To ćete osjetiti kao toplinu i intenzitet koji će svakim udahom postajati jači.

Kako bude postajala sve jača, vizualizirajte u trećem oku kuglu indigo svjetla. Vizualizirajte i osjetite kako postaje sve jača i svjetlija u trajanju od otprilike dvije ili tri minute. Tada osjetite kako vam se svijest podiže gore dok ne dosegnete točku između obrva i osjetite kako vam je svijest centrirana u kugli energije. Tada postanite kugla energije i osjetite kako isijavate iz tog središta kroz vaše tijelo u okolinu.

Osjećajte jedinstvo unutar sebe. Osjećajte kako vaš um u isto vrijeme isijava u svim smjerovima i osjetite kako se soba ispunjava vašom sviješću. Pratite kako se osjećate fizički emocionalno i mentalno. Što više budete centrirani u trećem oku, potpunije će biti jedinstvo svjesnog i nesvjesnog. U ovom stanju možda ćete osjetiti nešto kao električno strujanje kroz vaše fizičko tijelo i cijela glava ć vam početi sjajiti s centrom te vatre u trećem oku.

Za ovaj dio meditacije uzmite barem 10 minuta. Nakon 10 minuta, ili kad ste zadovoljeni duboko udahnite kroz nos i izdahnite mentalno ponavljajući, „Svaki put kad dođem na ovaj nivo svijesti, naučim više koristiti svoj um na kreativan način.“ Tada se vratite normalnom disanju, otpustite kuglu energije iz šeste čakre i slike povezane s njom te se vratite u sobu i opustite. Nakon nekoliko trenutaka počnite mentalno brojati od jedan do pet i kada dođete do broja pet otvorite oči. Osjećat ćete se sveobuhvatno budni, hitri, fizički prizemljeni i savršeno smireni.

Napomena: Ajna Meditacija ne dolazi od Swamija Vishwanande, niti od Mahavatara. Uzeta je iz drugog izvora. Ispričavam se svima na eventualnoj zabuni.