Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

petak, 24. prosinca 2010.

Božić - Rođenje Isusa Krista (3)


To me podsjetilo na jednog sveca. Njegovo ime je Sv. Bishoy iz Egipta. U kršćanskoj je tradiciji običaj da kad god dođete k nekom pustinjaku ili redovniku, oni vam zažele dobrodošlicu tako što vam operu ruke, a ponekad i stopala. Benediktincima je bilo normalno to da rade, danas to više nije običaj. I tako, jednog dana dođe jedan čovjek Sv. Bishoyu i posjeti ga u njegovoj spilji gdje je ovaj meditirao. Sv. Bishoy je radosno primio čovjeka, oprao je njegove ruke, oprao je njegova stopala. Kad je podigao pogled i pogledao u čovjeka vidio je Isusa kako tu sjedi. Počeo je plakati i rekao je: „O, moj Gospode, Ti si ovdje!“. I tada je Isus ponovo nestao.

Nije potrebno da vam Bog uvijek dođe u nekom predivnom obliku. On vam čak može doći i kao neprijatelj. Jer vas On tako uči da volite, da volite bezuvjetno.
U Švicarskoj je bila jedna žena, ta žena je bila i ovdje jednom, i dok je hodala prosjak ju je zatražio da mu da nešto. Njezina jedina reakcija je tada bila takva da je izvadila nešto novaca i dala mu. U trenutku kad je dotaknuo prosjakovu ruku, novac je nestao. Žena je pogledala u oči toga čovjeka koji je bio samo svjetlo, i on je jednostavno nestao, na licu mjesta. Mogao bih vam ispričati mnogo ovakvih priča, mnogo činjenica koje su mnogi ljudi izrekli. Kroz dobročinstvo, kroz služenje, kroz ljubav oni su toliko toga iskusili. Ako i vi želite iskusiti isto, otvorite svoje srce i dopustite da Isus radi za vas, dopustite da Krishna radi za vas, dopustite da Bog radi za vas. Kroz to ćete upoznati Njegovu ljubav, shvatit ćete da je On uvijek uz vas, shvatit ćete koliko vas On voli, a isto tako, koliko i vi možete voljeti. Iako um ne može ovo shvatiti, iako je riječ Ljubav premala za ono što vi možete dati. Ali morate biti voljni to dati, i tada, to može teći kroz vas. Sve dok to ne želite dati, teško je! Imajući to na umu, meditirajmo kratko.

Meditirajmo na ljubav koju je Isus imao, na ono što ovaj poseban dan donosi.
Oživimo u našim umovima, u našim srcima isto ono što su prije 2033 godine Marija i Josip doživjeli. Pročitat ćemo kratki odlomak iz Biblije. Pokušajte meditirati na ovaj mali odlomak i pokušajte zamisliti kako vidite Isusa, kako vidite Mariju. Stvorite to unutar svog uma".