Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

ponedjeljak, 30. studenoga 2009.

Hiranyagarbha Lingam


Swami Vishwananda je danas oko 14 sati materijalizirao zlatni (hiranyagarbha) lingam. Rekao je da će ga održati danas do ponoći. Svi koji su u mogućnosti mogu doći i primiti daršan i blagoslov. Više o razlozima zašto je upravo danas porodio lingam kazat će kasnije tijekom dana. Jai Gurudev!

Mahavatar Babaji - jogi-Krist modernog doba


Danas je dan pojave velikog Mahavatara Babađija. Mahavatar Babaji je guru Swamija Vishwanande, kao i guru mnogih gurua. Zato se i naziva još Jagadguru. On se pojavio na zemlji prije nekoliko stotina godina te nakon što je dostigao samospoznaju odlučio, prema volji Božjoj, zadržati to isto tijelo onoliko koliko to bude potrebno. Njegova prva javna pojava je dobila viši smisao inicijacijom Lahirija Mahasaye u drevnu znanost kriya yoge koja je bila zaboravljena kroz stoljeća mračnog doba. Godine 1861. Babaji je odlučio da je došao trenutak kada se svijest čovječanstva počinje buditi te je spremna na duhovu avanturu koja počinje i završava u kralježnici svake osobe. Zato je i pripremio i prilagodio tehniku pomoću koje svaki pojedinac može pronaći put nazad svome istinskom domu - u Bogu.

Njegov lik i duh dobiva veći zamašnjak objavom knjige "Autobiografija jednog jogina" od Paramhanse Yoganande 1946.godine. Kroz tu nesvakidašnju duhovnu knjigu mnogi iskreni tragatelji su bili po prvi put upoznati sa neobičnom pojavom koja ima utočište u teško dostupnim predjelima Himalajskog gorja. Kroz tu knjigu autor nam je intimno opisao lik Babađija te nam ulio nadu da je moguće kontaktirati ovu svetu dušu koju je Yogananda nazvao Babaji. Baba znači otac na sanskrtu, a ji se nanodaje na ime što znači poštovani. Mnogo se puta u Indiji može čuti ime Babaji, ali kada mi mislimo na to ime onda uvijek prizivamo gura našeg gurua - velikog Mahavatara.

Evo nekoliko citata iz istoimene knjige: "Mahavatar je u stalnoj vezi sa Kristom. Obojica šalju čovječanstvu vibracije iskupljenja. Posao te dvojice prosvjetljenih učitelja - jednog u tijelu, a drugog bez njega - sastoji se u tome da nadahnjuje narode neka se odreknu samoubilačkih ratova, rasnih mržnji, vjerskog sektaštva i pvratnih zla materijalizma... Babađijeva misija u Indiji sastoji se u tome da pomaže prorocima u njihovim specijalnim zadaćama... Kad god netko s poštovanjem izgovori Babađijevo ime istog mu časa stiže duhovni blagoslov."

Prem se bolo Jagadguru Mahavatar Kriya Babaji ki.... Jai