Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

utorak, 1. lipnja 2010.

Shree Peetha Nilaya - kako uplatiti novac


Kako pomoći

Novčani doprinosi

Tri su načina kako pomoći centru:

1)Jednokratna donacija (bilo koji iznos je dobrodošao)

Svoje donacije uplatite na Bhakti Marga Yoga gGmbH (neprofitna udruga). Moguće je dobiti račun preko kojeg možete ostvarit poreznu olakšicu. Za to nam je potrebna vaša puna adresa ako želite račun!

Bhakti Marga Yoga gGmbH
Broj računa: 200140400
IBAN: DE72 5005 0201 0200 1404 00
BIC: HELADEF1822
Banka: Frankfurter Sparkasse (FraSpa)
U svrhu: “Donacija“

Za vas koji želite napraviti bankovnu transakciju Paypal, molimo slijedide ovaj link:
http://www.centerspringen.org/paypal/


2)Trajni nalog (dobrodošao je bilo koji iznos)


3)Ulaganje & zajam


Ulaganje u Bhakti Marga Liegenschafts-GmbH (BML) je društveno-duhovno-kulturalni ulog. Centrom BML upravlja međuvjerska zajednica. Članovi zajednice rade i zauzvrat dobivaju smještaj i hranu sa veoma malom plaćom sa ciljem otvaranja novog duhovnog seminar centra. Kako bismo službeno otvorili centar i počeli sa radom moramo zadovoljiti određene građevinske norme. Tu nastupa vaše ulaganje i zajmovi u svrhu podupiranja projekta.

Analiza tržišta

Ekonomski sustav koji radi sistemom “kamate na kamate” mora eksponencijalno rasti – poput stanice raka – i ruši se ako više ne funkcionira. Posebno korištenjem diferencijalnih financijskih proizvoda, naš ekonomski sustav je previše napuhan. Velika aktiva je stvorena, ali njegovo postojanje ostaje na virtualnoj osnovi. Za njih nema odgovarajućih realnih preslika u stvarnoj ekonomiji. U našem ekonomskom sustavu sva aktiva je vezana za dug drugog tržišnog igrača. Ako su dugovi pokriveni isto je i sa aktivom. Trenutno se investitori susreću sa izazovom kako sačuvati svoju aktivu kroz ova nesigurna vremena. Očigledno je da su ulaganja u stvarnu, opipljivu imovinu valjan način kako sačuvati novac.

3 a) Davanje zajma: Beskamatno ili uzimajući tržišni odnos
Bhakti Liegenschafts-GmbH je sposoban načiniti individualan ugovor. Zaštita od inflacije, optimiziranje poreza ili garantirana vrijednost nude atraktivnu alternative uobičajenim investicijama.

3 b) UlaganjeBudite partner Liegenschafts-GmbH
Tražimo partnera koji želi dijeliti uspjeh Bhakti Liegenschafts-GmbH. Ova opcija je za ulaganje između pet i deset godina, nakon čega Liegenschaft može osloboditi investitora ako se strana složi. Trenutni kapital koji je potreban iznosi 3 milijuna eura. Zbog povoljne strukture troškova ulaganje je atraktivno. Kroz stvaranje realne vrijednosti ulaganje je dobro osigurano.

 Bhakti Liegenschafts-GmbH je fleksibilno i spremno odgovoriti na vaše prijedloge i ideje glede ulganja.

Kontakt osoba: Peter Maier (Naamdev): peter.maier@bhaktimarga.org ili na broj mobitela: +49 178 320 48 28

Koji je najjeftiniji način transfera donacije?


Možete koristiti međunarodni transfer iz jedne u drugu europsku državu bez naknade. Ništa ne košta!

Za ove transakcije koristite IBAN i BIC kodove koje možete iščitati poviše. Tranfer se naziva SEPA transfer. Dolje navedeni link na engleskom jeziku objašnjava što je SEPA te kako napraviti SEPA transfer (kliknite na “Specifications” da biste vidjeli je li vaša zemlja uključena u SEPA ili ne).

http://www.abnamro.nl/en/zakelijk/betalingsverkeer/sepa_overboeking/introduction.html

Što je jeftinije – PayPal ili međunarodni transfer (ne-SEPA)?


Paypal

Ako je iznos koji se plača između 1 – 1000€, vjerojatno je bolje koristiti paypal transakciju – mi, Bhakti Marga Yoga neprofitna udruga (gGmbH) trebati ćemo platiti 2% od iznosa koji nam se uplati kako bi pokrili process uplate.

Međunarodni transferi (za one koji nemaju europski žiro račun)

Međunarodna uplata obično iznosi imeđu 10 – 20€, zato ako platite 30€ donacije, vjerojatno pola ili više od tog iznosa utrošit će se na transferu. Troškovi transfera ovise o bankovnom računu kojeg imate. Neke poslovne banke imaju veoma niske međunarodne transfer omjere – morate provjeriti koliko će vam banka naplatiti.

Ako ćete izvršiti uplatu višu od 500 € unutar Europe te uplatu od 1000 € naviše onda je bolje da koristite međunarodni transfer budući da će troškovi transfera (10-20€) vjerojatno biti niži neko da koristite Paypal.

Ako koristite PayPal za donacije od 1000€ ili veće, tada će nas to koštati između 20-40 € (2%-4% od 1000€) za pokrivanje primljene uplate.