Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

petak, 21. siječnja 2011.

Swami Vishwananda seva udruženje u Keniji


"Naša vizija je da služimo djeci kojima je to potrebito, kako bi stvorili bolji život za njih.”

Mi smo grupa volontera stacioniranih u Nairobiju koji smo oformili seva udruženje. Vjerujemo da kroz ljubav i nesebični rad možemo promijeniti stvari na bolje i stvoriti preduvjete da se popravi život onim kojima je to potrebito.

Mi smo posvećeni služenju djece tako da posječujemo njihove domove u Nairobiju nudeći im hranu, invalidska kolica, i ostale stvari koje možemo. Nastojimo mjesečno posjetiti barem jedan dom.

Naše nedavne aktivnosti od 25. prosinca 2010.
Seva volonteri su odlučili napraviti akciju 25. prosinca u u druzi Caroline Wambui Mungai. Ova udruga je osnovana u znak sjećanja na Caroline-u-. Udruga je oformljena u prosincu 2004. kako bi se pomoglo siročati i siromašnoj djeci.

Željeli smo provesti Božić sa djecom. Božić je dan kojim se slavi rođenje Isusa. Božić se ne slavi samo u crkvama, Ponoćki ili pjevanjem bhajana već on ima puno dublje značenje. Ovo je dan kada je Isus donio nešto novo svijetu, a to je opraštanje, samilost i ljubav.

Mnogi avatari, sveci i proroci su podučavali o ljubavi i pokazali ljubav ljudima ali isus je donio ljubav i opraštanje. Ovo je dan kada se moli kako bi se sjetili da opraštanje znaći najprije oprostiti sebi za sve što smo učinili loše tako što opraštamo drugima koji su nam loše učinili.

"Nije da Bog nama treba oprostiti već mi sami sebi najprije moramo oprostiti. Nakon toga se trebamo fokusirati na ljubav koju nosimu u nama. To je dan kada je on rođen u svakom od nas. I ovo rođenje ne bi trebalo biti samo za Božić već uvijek. On se neprestano rađa u svakoj stanici našeg tijela da nas podsjeti na ljubav, samilost i opraštanje." - Sri Swami Vishwananda


Kada smo stigli sva su nas djeca željno išćekivala. Zadnji put smo na istom jestu radili sevu 28. studenog 2010. Djeca su bila tako uzbuđena kada su nas ponovo vidjela tako da su svakoga od nas pozdravila sa mnogo radosti i sreće. Mi smo taj dan proslavili sa tortom, darovima, ukrasima i pjevanjem pjesama. Djeca su neprestano pjevala pjesme i plesala. Mnogo je ljubavi teklo iz njihovih srca. Prekrasno je bilo biti među ovom djecom koja su blagoslovljena da imaju čisto srce.

Želimo nastaviti služiti djecu i sa vašom pomoći bit ćemo sposobni stvoriti bolje okruženje za ovu djecu koji se nemaju kome vratiti osim nas.

Swamijeve riječi mudrusti upučene svima:
"Ako se želite promijeniti, otvorite svoje srce za ljubav"

Sri Swami Vishwananda nadahnjuje ljude da otvore svoja srca za Božju ljubav. On podučava da se uzdignema iznad ograničenja religije i iskusimo sve prožimajuće jedinstvo iznad dogmatskih različitosti. On ohrabljuje ljude da prodube individualni odnos s Bogom i on ih podupire u osobnim vjerovanjima i religioznim nasljeđem.

Njegova učenja nude neprocjenjivo nadahnuće i praktične korake koji nam pomažu da pronađemo Boga i Njegovu radost u nama samima. Stripljivo nam objašnjava kako možemo popraviti način na koji živimo i razmišljamo. Ljubav koju on isijava dotiće ljudska srca i nadahnjuje svih da se odnose s drugim ljudima sa ljubavlju. Božanska ljubav je ta koju možemo pronaći u svojim srcima.

“Bog je u našim srcima sada. Sve što mi trebamo učiniti je da učinimo prvi korak u k Njemu. Morate ga željeti sa svom svojom dušom i sa svim svojim srcem.” - Sri Swami Vishwananda

Kako nas možete kontaktirati:

Bansi Shah 0720 053
Email adresa; swamivishwanandafoundation@gmail.com,
Veb stranica: http://vishwananda.giving.officelive.com
Blog stranica: http://vishwananda-kenya.blogspot.com