Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

subota, 29. svibnja 2010.

Pismo štovateljima Swamija Vishwanande


Springen, 29. svibnja 2010.

Jai Guru Dev! Dragi prijatelji Sri Swamija Vishwanande,

Kao što već znate, nalazimo se u ključnoj fazi izgradnje Swamijevog duhovnog centra “Shree Peetha Nilaya” u Springenu, Njemačka. Vlasti su nam rekle da moramo ispuniti određene standarde kako bi mogli održavati programe i primati goste. Sada nismo u stanju održavati programe u centru sve dok nam vlasti ne daju "zeleno svjetlo" da nastavimo.

Kako bi smo mogli pregovarati o otvaranju centra i dobiti punu ili djelomičnu dozvolu od vlasti, potreban nam je novac. Minimalni iznos koji nam treba kako bi smo mogli započeti sa radovima te imati "oruđe" za pregovore sa vlastima je 500.000 eura. Međutim za zavretak radova sa kojima bismo mogli potpuno otvoriti centar, projekt će stajati 3 milijuna eura.

Novac koji nam je potreban dobivamo od 1) donacija; 2) zajmova; 3) ulaganja.

Molimo vas posjetite našu internet stranicu www.centerspringen.org gdje ćemo redovito objavljivati najnovije uplate. Kao što ćete moći vidjeti iz priložene prezentacije, mnogo posla, energije i novaca je uloženo u ovaj projekt od strane Swamijeve međunarodne obitelji. Već smo mnogo postigli da bismo bili tu sa Swamijem i centrom. Bilo bi tužno da zaustavimo radove i da ne budemo mogli omogućiti Swamiju temelje za njegov rad u Europi.

Za vas, da bolje razumijete našu trenutnu situaciju mi vam prilažemo malu povijest ovog projekta. Molimo vas ako možete podijeliti ovu informaciju s prijateljima, obitelji i ljudima koji će biti otvoreni da čuju o Swamijevoj misiji. Mnogo vam hvala što ste odvojili vremena da pročitate ovo pismo i njegove priloge!

Šaljemo vam mnogo ljubavi, Anashuya, Paartha & Kuru u ime svih stanovnika ašrama.

Kontaktirajte nas koristeći dolje navedene e-mail adrese ili nas nazovite na slijedeće brojeve:

Pitanje koja s odnose na donacije:
Anashuya mobitel 0049 178 320 48 20
E-mail: fundraising@bhaktimarga.org
Fiksni broj: 0049 6124 727 69 15

Kuru mobitel 0049 178 320 48 01
E-mail: kuru@bhaktimarga.org

Vishnupriya mobitel 0049 178 803 70 25
E-mail: vishnupriya@bhaktimarga.org

Pitanja vezana za građevinske radove:
Drishti mobilni 0049 163 235 24 15
E-mail: drishti@bhaktimarga.org

Vera mobilni 0049 178 320 48 36
E-mail: construction@bhaktimarga.org

Reka mobilni 0049 178 320 48 15
E-mail: reka@bhaktimarga.org

Ured 0049 6124 727 69 16 (fiksni broj)

Pitanja koja se odnose na ulaganja
:
Naamdev mobilni 0049 178 3204 828
E-mail: naamdev@bhaktimarga.org


Povjest do današnjeg datuma:

Bilo je jasno još 2007. godine, dok smo još koordinirali i obavljali Swamijev rad iz Steffenshofa, kako bismo mogli udomiti što je više ljudi moguće, da se moramo useliti u veći centar. Kako nismo imali sredstva da kupimo uređeno zdanje (koja su bila u rangu od 5 milijuna eura naviše), odlučili smo kupiti napušteni seminar centar ovdje u Springenu za veoma malu cijenu i renovirati ga korak po korak.

Razlog zašto je Swami odlučio imati tako veliki centar je taj kako bi mogao ugostiti i smjestiti što više štovatelja i time im omogućiti da ostanu u centru i njegovoj energiji bez potrebe da traže naokolo hotele.

Sa iznosom kojeg smo do sada primili (od programa, donacija, seminara te zarade od vlastitih CD-ova i knjiga) mi smo učinili slijedeće: 1) renovirali i razvili centar do određene točke, te 2) ugostili mnoge ljude i održali programe u prilično skromnim uvjetima.

2008. godine uspješno smo predali zahtjev za dozvolu za početak radova oko obnove centra. Sada su nam vlasti ukazale na to da trebamo započeti fazu radova (na njemačkom: “Baubeginnsanzeige”). Također su tražili od nas da ne smijemo smještati goste te održavati nikakve programe sve dok ne udovoljimo određenim građevinskim standardima. Zbog toga centar mora ostati zatvoren.

Jedan od zahtjeva za početak radova je unajmljivanje arhitekta koji vodi građevinski projekt i koji ima zakonsku ovlast za donošenjem odluka koje su u skladu sa regulacijama. Na sreću, uspjeli smo pronaći učenicu Swamija Vishwanande koja je ovlašteni arkitekt i voljna je nositi teret odgovornosti vezano za projekt.

Ovaj nam je iznos potreban da budemo u poziciji podržati arhitekta za donošenje određenih mjera koje su potrebne u nadolazećim mjesecima. Bez njih, ne možemo započeti te ćemo morati odgoditi otvaranje centra za nedoređeni vremenski period.