Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

ponedjeljak, 21. srpnja 2014.

Prijatelji Bhakti Marge (Friends of Bhakti Marga) yagna

U nedjelju 13. Srpnja, dan nakon Gurupurnime, Sri Swami Vishwananda održao je yagnu (ceremoniju vatre) za sve prisutne Prijatelje Bhakti Marge (Friends of Bhakti Marga). To je zapravo bio njegov dar svima. Održao je tu yagnu već treću godinu uzastopce.

U odnosu na prošlu godinu, ova je yagna bila mnogo više posjećenija – bilo je prisutno oko 330 ljudi. Bhakti Marga očigledno raste vrlo brzo. Bilo je prisutno još osam drugih swamini i swamija Bhakti Marge.

To je bio prekrasan događaj ispunjen božanskom prisutnošću. Kao što je i sam Swamiji rekao za vrijeme ovogodišnjeg govora za vrijeme Gurupurnime: “U svim prošlim dobima bila su potrebna velika odricanja, ali u ovom dobu sve što je potrebno je čist um i čisto srce kako bi ljubav mogla rasti i procvjetati. Ništa drugo. To je vrlo jednostavno!”

Sri Swami Vishwananda zasigurno je pomogao svima prisutnima na ovom moćnom vedskom ritualu da pročiste svoje umove i srca.
Kao što je i sâm rekao: “Guru je ovdje da te podsjeti da imaš povjerenje. Bez obzira na način, ti moraš plivati! Guru će te podržavati, gurujući te prema gore kako ne bi potonuo i utopio se.”

I to je ono što je on učinio kod ove yagne – on nas je pogurao prema gore kako bi mi mogli brže i bolje plivati.
I ne samo to – on je na sve učesnike spustio mnogo milosti i svojih božanskih blagoslova.
Hvala ti u ime svih njih, voljeni Swamiji! 

Isto tako, za vrijeme Gurupurnime je rekao: “Satguru djeluje i živi u najdubljim odajama srca svih vas. Spoznajte to! Spoznajte gurua unutar vas! I znajte da sam uvijek s vama, gdje god bili.”