Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

nedjelja, 19. svibnja 2013.

Crtice sa satsanga 17. svibnja 2013.

Molite, ali nemojte preklinjati*.

Žrtvovanje ne znači da se morate ubiti, ne.
Žrtvovanje je čin nesebičnosti. Previše razmišljaš, nemoj toliko o tome razmišljati.
Bog je uvijek ispred vas, jedan korak ispred. On nije iza vas, on je uvijek ispred vas.

O molitvi

Postoje određene stvari koje vam se ne da raditi, ali morate. Molitva treba biti trajna. Kako moliti? Mislite li na Gospoda, mislite li na Njega, to je molitva, čak ako je to i jedanput. Najbolji način molitve u kojem nikada ne zaboravljate na Njega je japam, japa, stalno ponavljanje Božjeg imena.
Tada se ne radi o tome da li vam se to sviđa ili ne, jednostavno to učinite. Ako znate razgovarati s Gospodom, naučite Ga i slušati. To je još jedan oblik molitve.
Molitva je napuštanje ega u Njegove ruke.

Sjedenje praznoga uma i uživanje u trenutku također je oblik molitve.
Mirnoća tišine znači promatranje trenutka Božje ljubavi.
Molitva nije ograničena na spuštanje na koljena i molitvu. Svako djelovanje, sve može postati molitva kad je predano Njemu. Kad znate da je uz vas, svaka radnja postaje molitva. Ne možete Mu pobjeći.
Molitva ne služi tome da biste osjećali tuđe boli.

Molite, ali nemojte preklinjati. Razlika je u tome što kad znate da je Bog s vama i da sluša, imate vjere, imate uvjerenje. Nemojte uvijek tražiti. Stalno traženje je preklinjanje. Dat će vam kad zatražite iz srca, što znači da, ako zatražite samo jednom, dat će vam ako je to dobro za vas, također. Zašto bi vam dao ako će vas to pokopati kasnije?

Ljudski um percipira samo određeni trenutak, ali je li to doista dobro za vas, to ne znate. Mislite da je dobro sada. Kasnije, isto htijenje može postati vaš pad. Zato je Krist rekao: "Budi volja Tvoja." Vidite, ovdje je Krist izostavio ljudski um i dopustio Božanskom da preuzme. Molitva je čin napuštanja, stavljanja sebe u Božanske ruke.
Zbog čega nastaju neugodne situacije, turbulencije, kako god već, dok guru očisti karmu? Zar ne bi trebalo biti obrnuto?

Kad se djeluje na karmu, ne događa se suprotno.
Majstor će promijeniti samo određenu karmu koju treba promijeniti ili će aktivirati karmički tijek. To znači da će djelovati tako da je ubrza (karmu). To ne znači da je treba potpuno otkloniti. Prolazit ćete kroz nju na drukčiji način.

*usrdno moliti