Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

četvrtak, 7. travnja 2016.

Kroz jogu i duhovnost sa Swamijem Kanjalochanom

Swami Kanjalochana proveo je vrlo dinamičan vikend s predanicima i prijateljima Bhakti Marge u Rijeci. Vikend je započeo predavanjem na Filozofskom fakultetu na temu Joge i duhovnosti.


U subotu prijepodne održao je yagnu. Bilo je prisutno 25 ljudi i atmosfera je bila božanstvena. Svim gostima svidio je taj drevni vedski ritual. Gosti su pokazali veliki interes da nam se pridruže na slijedećim događanjima.


U večernjim satima Swami Kanjalochana priredio je pjevanje bhajana. Nakon slavlja predanici su ga potaknuli na satsang, a sve prisutne oduševio je iznenađenjem – osobnim blagoslovim svima prisutnima.



Nedjelju ujutro predanici i prijatelji Bhakti Marge proveli su u pet kilometara dugoj  japa šetnji. Prvo proljetno sunce ih je prevarilo i završili su suncem izgorenih lica.


Nakon japa šetnje napunjeni sunčevom energijom i mantrom krenuli su prema riječkom Korzu kako bi započeli sa Uličnim kirtanom. Ispod gradske ure formirao se krug i otpjevao se tri puta Om. Zatim je Swami Kanjalochana počeo svirati i skupina je zajedno pjevala Radhe, Radhe. Lagano su krenuli Korzom i svoju pjesmu radosno dijelili prolaznicima.