Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

četvrtak, 20. siječnja 2011.

Jednostavna meditacija


Stvaranje oaze mira i tišine

Bit meditacije jest pronaći utočište mira i tišine u sebi. Kako u životu ništa nije vječno, meditacija stvara unutarnju oazu netaknutu stalnim promjenama i neizvjesnostima.

Drevni jogiji, u potrazi za razumijevanjem svog unutarnjeg svijeta – uma i svjesnosti – bili su u mogućnosti smiriti um i pristupiti dubokom unutarnjem miru. Kao znanstvenici, razvili su “znanstvene zakone i tehnike” kako se može pristupiti tom miru. Tisućama godina kasnije zapadni znanstvenici imaju mogućnost izmjeriti mnoge fiziološke, mentalne, emocionalne i duhovne dobrobiti “unutarnje znanosti” drevnih jogija.

Mnogi ljudi nalaze jako teškim isključiti neprestano mentalno brbljanje koje se svakodnevno dešava u njihovim umovima. Jednostavna meditacija trenira nas da kontroliramo um umjesto da on kontrolira nas. Harmonizira um, srce i emocije. Smanjuje se stress, poboljšava zdravlje, kao i sposobnost za rad. Ali, najvažnije od svega, Jednostavna meditacija mijenja naše unutarnje osjećaje, a ukupna kvaliteta našeg života u cijelosti doseže nove razine.

Ako se želite promijeniti, promijenite se SADA, nemojte kazati sutra. Trenutak promjene je uvijek sadašnji trenutak. Tehnike Jednostavne meditacije koje se podučavaju na ovom tečaju jednostavne su za praćenje te jednostavne za prakticiranje. Počinjemo osjećati dobrobiti gotovo trenutno, a zahtijeva samo 5-10 minuta dnevne prakse. Učinite promjenu, prijavite se na tečaj Jednostavne meditacije.

http://www.simplymeditationhale.com/hr