Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

nedjelja, 5. srpnja 2015.

Just Love - Samo ljubav

Knjigu možete naručiti na ovoj stranici:

http://harsa.hr/online-knjizara/knjiga/samo-ljubav--bit-svega

Bhagavad-giti kaže: „Došao si bez ičega, praznih ruku. Sve što si uzeo, uzeo si odavde, i kada budeš odlazio, sve ćeš ostaviti ovdje.“
Što je onda to ja? Što znači „ovo pripada meni“ i „ovo sam ja“? Postoji jedno ja ali što je to? Kažemo, ovo je moja ruka, ovo su moje oči, ili ono su Pavlove oči. Tko je taj Pavao? Mi ga poznajemo izvana, ali unutra postoji još jedan Pavao. Možda on to još ne zna, ali u svakome od nas nalazi se naše pravo Ja. Mi smo ovdje da spoznamo to Ja, tako da naše tijelo, naš um i naša duša postanu jedno. Sve dok to ne spoznate i mislite da postoji razlika između vas i Boga, bez pokušaja da ih sjedinite, uvijek će postojati prepreka.
Na taj način morat ćete se uvijek iznova vraćati, i vraćati, samo da biste radili na tom jedinstvu ljudskog i Božanskog.

Ljudi se vrlo često pokušavaju nagoditi s Bogom, podmititi Ga. To nije moguće. U stvari Ga je vrlo lako podmititi. Znate kako? Ljubavlju. Dozvolite Mu da ukrade vaše srce. Vidite, mi Bogu često pristupamo s velikim ponosom, sebično. Mislimo da Mu možemo dati sve, zaboravljajući da sve već pripada Njemu, i da je jedino što Mu mi možemo dati naše srce. I to je jedino što On želi, to srce puno ljubavi i poniznosti. No često puta kroz religiju mi nudimo svoje srce s velikim osjećajem krivnje, ponosa i ega. Naravno, i to moramo ponuditi, i to je dio nas. (Izvadak iz knjige Just Love - Samo ljubav)