Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

nedjelja, 13. veljače 2011.

Govor sa daršana 05.02.2011. (četvrtii dio)


Vjerujte u Boga u sebi. Vjerujte u Boga na način da je On energija koja vam omogučuje da djelujete u ovom svijetu. Ovo je prvi korak. A kada imate prvi korak on će vam se objelodaniti kroz vas same. Nije to samo energija koju sada imate. To je svega 5% energije koju koristite. Postoji mnogo više energije. Mi govorimo o tome da se Bog objelodanjuje, zar nije tako? Naravno, On ima moć da se očituje i izvana i iznutra. Jednom kada počnete razmišljati na takav način On će vas se očitovati iznutra u u toj objavi Boga unutar vas, događa se nestanak dualnosti, koja vas razdvaja od svega.

To je trenutak o kojemu sveci govore o svojoem dubokom zajedništvu sa Bogom. I kada netko doživi takvo zajedništvo sva dualnost vanjskog svijeta nestane jer sve ono što ostaje jest jedinstvo Božje svijesti koja prožima sve. Tada spoznate da ste od samog početka bili potpuno spoznati. Tada isto tako spoznajete kako ste samo glupi bili jer ste uvijek putovali naokolo tražeći nešto što je oduvijek bilo sa vama.

Zato gledajmo na budućnost, na slijedeću godinu, ali počnite sada. Što će biti sutra... kaže se da je budućnost još nerođena. Prošlost je završena. Sadašnjost je realnost. Znači, sve je u sadašnjem trenutku. Jai Gurudev!

(svršetak)