Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

četvrtak, 24. prosinca 2009.

Isus Krist - veza Istoka i Zapada


Isus Krist je veza između Istoka i Zapada. Veliki učitelj stoji pred mojim očima i govori zapadnjacima i istočnjacima: "Dođite svi! Moje tijelo je rođeno na Istoku; moj duh i poruka je putovala na Zapad."

Krist nije vlasništvo ni Istoka niti Zapada... on pripada svima. Njegova univerzalnost jeste ono što ga čini velikim. Isus je uzeo tijelo istočnjaka kako bi bivajući prihvaćen kao guru zapadnjaka simbolično privukao Istok Zapadu. Oni zapadnjaci koji su Isusa prihvatili kao svojega trebaju se sjetiti da je on bio istočnjak. Ljubav i suosjećanje za Isusa se treba proširiti u ljubav i suosjećanje za sve istočnjake i za cijeli svijet. Bog ne preferira istočnjake ili zapadnjake; On voli one koji manifestiraju njegove duhovne kvalitete.

Krist je došao u kritičkom trenutku u povijesti kada je svijet bio u velikoj potrebi za duhovnom nadom. Njegova poruka nije bila usmjerena da potiče nastajanje različitih sekti koje ga prisvajaju. On je bio univerzalna poruka jedinstva, jedna od največih ikada dana svijetu. Krist je rekao, "Svi oni koji Ga (Kristovu Svijest koja je objelodanjena u Isusu i svoj kreaciji)primiše, njima podade moć da budu sinovi Božji." (Ivan 1:12) Je li ikada postojala veća poruka?

Kako bi ste primili ljubav Krista morate živjeti ono što je podućavao; morate slijediti njegov primjer.

Kada vidite simbol križa on vas mora podsjetiti da morate nositi križeve ispravnog stava, kao što je i Isus činio.

Mahavatar Babaji me je uputio da dođem u Ameriku da pojasnim učenja Krista i da pokaže paralelu sa yoga učenjima Gospodina Krišne. U vječnim istinama koje su izrazili ovo avatari leži trajni odgovor. Zato mi je Babaji koji je stalno u vezi sa Kristom dao ovaj posebni zadatak da prenesem poruku Zapadu. Dokle god imam daha u tijelu, pokušavat će približiti Istok i Zapad da ispunim svrhu zbog koje je Isus došao na zemlju u tijelu jednog istočnjaka. Njegova duša na Zapadu, njegovo tijelo na Istoku združujući dušu i tijelo ujedinjuju Istok i Zapad.

(Paramhansa Yogananda u knjizi Čovjekovo vječno traganje)

Nema komentara:

Objavi komentar