Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

nedjelja, 20. ožujka 2011.

Novi sustav grijanja

Dragi prijatelji,

U Springenu se polako osjeća dah proljeća. Iako nema mnogo sunca koliko ga ima u Dalmaciji ipak pomalo se počinju razaznavati pupoljci na granama. Zrak je sve topliji te se u zdraku osjeća otvaranje kakakteristično za proljeće. Kao da duša širi svoje nevidljive ruke i želi uzletjeti.

Mi ovdje u Shree Peetha Nilaya centru već mjesecima radimo na pripremama za otvaranje centra. Mnogi službenici vlade, inspektori i arhitekti su prošli kroz centar i dali svoje savjete i upute. Nad nama je da usvojimo i primjenimo te upute i savjete kako bi zadovoljili minimalne uvjete za privremeno otvaranje centra. Naglašavam privremeno jer time se neće završiti naš osnovni cilj a to je potpuno otvaranje centra za što nam je potrebno oko 3 milijuna eura. Za one koji ne znaju točno o čemu se radi mogu otići na stranice centra i tu dobiti podrobnije informacije o trenutnim aktivnostima. Stranica je na engleskom jeziku.

Jedan od napretka koji je postignut je instaliranje novog sustava za grijanje na drva što će u konačnici smanjiti troškove za dvije trećine budući da je loživo ulje koje smo do sada koristili jako skupo te cijene sve više rastu.

Slika prikazuje peć koju treba redovito ložiti za što se brinu dvojica stanovnika ašrama. No to nije i kraj. Upravo se polažu solarne ploče koje će služiti za dobivanje dodatne energije. Zatim tu je i bazen koji služi kao akumulacija za toplu vodu. Mnogo nas još koraka dijeli do završetka radova. Ali veseli svaki mali napredak.

Nema komentara:

Objavi komentar