Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

petak, 18. studenoga 2011.

Razgovor sa Stelom (drugi dio)


PITANJE: Koje značenje ima Božanska Majka s bijelim licem, a koje s crnim licem?
STELA: Bijela Madona je nježna i blaga; Nju je lakše vidjeti. Crnu nije lako vidjeti, jer možeš umrijeti na mjestu ako nisi spreman. Ona ima veliku snagu kao munja i može te spržiti ali je u isto vrijeme i lijepa i opasna. Ona bira boju i oblik po kojem će ti doći s obzirom na to koliko si ti spreman i s obzirom koje oko imaš. Kad odabere crnu boju, jede tvoje strahove. Crna boja je lakše spaja kao jednu točku s našom energijom i našim problemima. Ona, kad je crna, predstavlja sve što postoji zgusnuto u jedan oblik. Kad je vidiš, kao da gledaš cijeli svemir - i sve to je u tebi.

PITANJE: Što je bitno za ljude u ovom teškom razdoblju vremena da znaju da bi ostali fizički i moralno zdravi te da bi se istovremeno približavali božanskoj svijesti?
ODGOVOR: Idite u povjest i vidite što sve imate danas. Za um je uvijek sve teško. Svaki dan treba iznova otkrivati svijet oko sebe. Ispočetka treba doći u središte sebe gdje pripadaš, gdje možemo stvarati svijet kakav želimo i koji ima sve što želimo...

PITANJE: A što je najvažnije?
STELA: Najvažnije je središte. Kad ga pronađeš onda sve pronađeš.

PITANJE: A što je to središte, objasni nam?
STELA: Pa Madona je središte. Središte je sredina svega stvorenog.

PITANJE: Kada dođeš u to središte što pronađeš?
STELA: Pronađeš ono što si stekao i postigao znanjem - sve nađeš. Da ništa ne znaš, ništa ne bi ni pronašao. Pronađeš pravo znanje koje nije u ni jednoj knjizi.

PITANJE: Kako bi još nazvala to središte?
STELA: Središte naše iluzije.

PITANJE: A što je iluzija?
STELA: Ono što mi sami stvaramo svojim znanjem. Znanje može biti korisno, ali može biti i opasno, ali svatko ima pravo na svoje ludilo.

PITANJE: Kad bi Madonu mogla opisati s jednom rečenicom ili jednom riječju, koja bi to bila?
STELA: SVE!

1 komentar: