Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

utorak, 28. veljače 2012.

Swami kaže:


Swamiji je jednom objasnio da je zapravo skriveno značenje u pozadini dana kad slavimo sv. Valentina (Valentinovo) Istinska Ljubav koja se izražava kao žrtva (požrtvovnost). Kad zaista volimo nekoga, učinili bismo bilo što za tu osobu da je učinimo sretnom, ili bilo što iz Ljubavi - čak bismo i žrtvovali život i predali se u potpunosti. U takvoj Ljubavi ne razmišlja se o sebi - samo o Voljenome! Kad je riječ o zaljubljivanju, još uvijek se radi o vama - kad je u pitanju uzdizanje u ljubavi, riječ je o zaboravljanju na sebe! Sveci, oni su Jedno s Gospodom i žive samo za ČISTU LJUBAV Božanskoga Voljenoga!

Tko, ako ne veliki avatari čini toliko dobra u svijetu i za ljude, i tko, ako ne veliki Majstori i sveci, mučenici postaje meta prosuđivanja i predrasuda svih vrsta!
ČISTA LJUBAV je Najviša Žrtva i razapinje se opet i iznova tijekom stoljeća u ovoj zemaljskoj dimenziji.

Kao što Swamiji kaže: "Ništa ne može zaustaviti svece!
Znajte jedno: Kadgod činite dobro, ljudi će uvijek biti protiv vas.
Zašto? Zato što bi iznutra željeli učiniti isto, ali ne mogu (ne znaju). Pokušavaju najbolje što mogu, ali ne mogu. Što se tada događa? Okrenu se protiv. Usprotive se. Na taj način izražavaju svoju ljubav." 

2 komentara:

  1. kaj to znači da sam ja svetica?, mene mrzi cijela bhakti marga u hrvatskoj? vaša draga sug, kojoj niste u stanju niti poslati mail od grupne važnosti u ime jedinstva

    OdgovoriIzbriši