Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

ponedjeljak, 1. srpnja 2013.

Duhovno (religijsko) otvorenje Shree Peetha Nilaya centra u Springenu (1)

 Dragi čitatelji bloga, Od 19. do 23. lipnja u Shree Peetha Nilaya centru u Springenu održali su se niz aktivnosti povodom duhovnog (religioznog) otvorenja. Naime početkom svibnja centar je službeno otvoren kada su pozvani lokalna uprava, gradonačelnik, župan... Ovih dana smo održali tzv religiozno otvorenje gdje smo pozvali mnoge duhovne uzvanike iz Indije, mnoge vrhunske glazbenike iz Južnoafričke republike, Indije i Engleske.

Svečanost je počela 19og s koncertom Deepa Nair (London) što se može vidjeti na donjem videu. To je bilo njeno prvo gostovanje. Koncert se održao (kao i svi ostali) u glavnom lobiju.

Dan kasnije svečenik koji inače ima hram posvećen Kanchi Kamakshi održao je niz puja kojim je službeno posvećen ashram.

Na donjoj slici vidi se zbor iz Springena koji je također imao kratak nastup. Naime, prije nekoliko tjedana dio stanovnika Shree Peetha Nilaye odlazilo je na probe u selu Springen i pripremalo se za proslavu obilježavanja godišnjice sela. To je bio pun pogodak, jer je to bio odličan način da se još bolje povežemo sa ljudima iz sela. Nedugo nakon toga nastupa, oni su uzvratili posjet i otpjevali nekoliko duhovnih pjesama. Swami Vishwananda ih je toplo pozdravio nakon njihova nastupa te je sa svima popričao i učinio da se još ugodnije osječaju. Neki su od njih ostali na programu.

Mira iz Srbije i Pradosh iz Južne Afrike su održali prekrasan koncert zajedno sa pratečim vokalima iz SPN-je. Swami Vishwananda je pažljivo promatrao koncert zajedno sa uzvanicima iz Indije.

Nema komentara:

Objavi komentar