Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

petak, 23. kolovoza 2013.

Gayatri yagna

Jai Gurudev! Prošli vikend smo imali Gayatri yagnu u Shree Peetha Nilaya ašram centru. Kao i svake godine, održava se yagna posvećena Majci Gayatri. Ono što ovu yagnu čini posebnom u odnosu na prethodne je to što smo ovaj put pjevali/recitirali  neprekidno 10 000 puta Gayatri mantru. Za to je bilo potreno točno 24 sata.

Okupili smo se u subotu u 5 sati ujutro kad smo napravili Guru puju i molitvu prizivanje Majke, te od 8 počeli recitiranje koje je trajalo neprekidno do 8 sati slijedećeg jutra, a nakon toga smo napravili abishek na Gayatri murtiju te je program završio u 10 sati u nedjelju sa aratijem i kratkom meditacijom.

Sve skupa je bilo oko 200 ljudi te blagoslovi i snaga molitve je jednostavno nemjerljiva. Naravno, ne samo oni koji su bili prisutni, već i cijela planeta Zemlja je primila snagu molitve koja je bila generirana ovom yagnom.

Gayatri mantra, po riječima Swamija Vishwanande je jedna od najmoćnijih mantri koja postoji. Zapravo je najstarija i u njoj su sadržane 300.000.000 bhij mantri svih božanstava. Nakon mantre Om ovo je najjača mantra a naziva se i Veda mantra.

Nema komentara:

Objavi komentar