Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

subota, 21. studenoga 2009.

Ljubav (nastavak)

Ako imate božanske oči da gledate svijet njima, vidjet ćete da je to samo sjajno Božansko svjetlo koje zrači kroz sve. Ali dok ne dođete do te spoznaje, nastavite se truditi, nikad ne gubite nadu. U trenutku kad izgubite nadu izgubili ste sve. U trenutku kad kažete: ,,Ne, ja to ne mogu učiniti, ja to ne mogu’’ vi uistinu to nećete moći učiniti. Izazovite svoj strah! Stalno se podsjećajte da ste dio Boga. Vi ste u njegovim Božanskim rukama i on vas nikada neće ispustiti. Nikada! On će uvijek biti blizu vas, čak bliže nego dah i zrak koji udišete.

Vi pokušavate zamisliti dio toga umom - koliko je Bog blizu. To je teško, nije li? Um vam nikada neće dopustiti da to zamislite, um to neće nikada. Samo onda kad počnete razmišljati umom vašeg srca moći ćete potpuno spoznati Božansko.

Dakle, misliti srcem, kako to učiniti? Zbog toga je meditacija važna, kad možete sjesti sami sa sobom u tišini. Kad je Isus rekao: ,,Ako se želite moliti, otiđite u najtamniji ugao vaše kuće, zatvorite se i razgovarajte sa svojim Ocem’’ mislio je, uđite u odaje svog srca i razgovarajte s Bogom, razgovarajte s vašim pravim Jastvom i primit ćete odgovor. U toj unutarnjoj odaji - što je tamo? Samo ljubav, ništa drugo. Nema te moći uma koja će zaustaviti ikoga jer ste svi jednaki, svi ste isto svjetlo, ista energija. Kao što ovaj prekrasan svijećnjak gore ima mnogo svijeća, zar ne? Ali ista električna energija prolazi kroz njih.

(nastavlja se)

Nema komentara:

Objavi komentar