Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

ponedjeljak, 14. srpnja 2014.

Gurupurnima 2014 sa Swamijem Vishwanandom

Ovogodišnja Gurupurnima u Shree Peetha Nilaya ašramu je bila jedinstveni događaj. Guruji je najprije odlučio umjesto satsanga koji je bio po planu davati daršan tako da smo umjesto satsanga i daršana imali dva daršana za redom te kao šlag na tortu cijelodnevni program Gurupurnima koji je započeo u subotu ujutro u 6 sati i trajao sve do dva sata slijedećeg jutra. 
Gurupurnima, kao i svake godine, započela je sa bhajana malom, tj pjevanjem 108 bhajana. Mnoge zemlje su se predstavile sa nekoliko bhajana i izmjenjivale su se prema već utvrđenom rasporedu tako da nije bilo pauze od prvog to zadnjeg ispjevanog bhajana. Hrvatska je, po mnogima, po drugi put za redom briljirala. Guruji je tražio od hrvatske grupe da snime CD, ali to je bilo nemoguće sa intenzivnim rasporedom kojeg smo imali ovih dana.

Ova dva daršana koja su prethodila Gurupurnimi, bit će zapamčena po tome što je po prvi put Guruji podijelio daršan u dva dijela, odnosno, ujutro od 12 do 14:30, te od 17:00 sve do ponoći odnosno 1 sat u ujutro. Bilo je oko 1200 ljudi što je rekord po broju za Shree Peetha Nilayu.
Guruji je bio dobro raspoložen, kao i uvijek, te je neprestano davao, i davao i davao. 


Nema komentara:

Objavi komentar